Marék Veronika meséje

 2010.01.21. 15:53

Boribon,a játékmackó

 

Hol volt,hol nem volt,volt egyszer két testvér,Gabi és Gyuri.Nem voltak egyformák.Csak abban hasonlítottak egymásra,hogy nem vigyáztak a játékaikra.

Volt egy ugrókötelük,de elszakították.Kaptak egy vonatot,de összetörték.Kaptak egy labdát,de kipukkasztották.Kaptak egy mesekönyvet,de széttépték.Végül aztán nem tudtak mivel játszani.

Ekkor bejött az anyukájuk,és odaadta nekik Boribont,hogy játszanak vele.Nagyon megörültek.Elkezdtek játszani Boribonnal,és felöltöztették katonának,meg postásnak,meg pincérnek,meg borbélynak,meg futballistának,meg szakácsnak.

Egyszer eszükbe jutott,hogy orvost kellene játszani.Boribon volt a beteg,Gabi és Gyuri az orvosok,és játékból felvágták Boribon hasát.Aztán otthagyták Boribont és kimentek fogócskázni.Mire visszajöttek,Boribon ELTŰNT.

De Gabi és Gyuri nem ijedt meg.Azt gondolták,hogy a szomszéd kisfiú eldugta Boribont a szekrénybe,vagy az ágy alá,vagy az almafára,vagy a kályha tetejére,vagy a pincébe,vagy elvitte magával.

-Majd holnap reggel megkeressük!-mondták.

Másnap keresni kezdték.Itt nincs.Itt sincs.Itt sincs.itt sincs.A szomszéd kisfiú se vitte el.AKKOR HÁT HOL VAN BORIBON?BORIBON BIZTOSAN MEGSZÖKÖTT!

Gabi és Gyuri elindult,hogy megkeresse Boribont.

Felmásztak a hegyre,és megkérdeztek egy sárga ruhás kislányt:

-Nem láttad Boribont,a szürke mackót,akinek felvágtuk a hasát?

-Nem láttam.Miért nem vigyáztatok rá jobban?folyt.köv.

 

 

Címkék: gyerek mese szeretet

A bejegyzés trackback címe:

https://versmese.blog.hu/api/trackback/id/tr381690414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása